Vervoer ook voor ouderen!

8 juni 2020

Sinds 1 juni mogen wij met het dragen van een mondkapje weer gebruik maken van het openbaar vervoer. Het vervoer van ouderen en gehandicapten start echter nog niet op. Ook de wijkbus mag nog niet rijden. Veel ouderen hebben door de intelligente lockdown al veel van hun ritme en leefpatronen moeten missen en ze lijken ook nu weer achteraan te staan.

Het bevreemd 50PLUS Rotterdam dat het vervoer van de ouderen in Rotterdam nog niet mogelijk is. Het is daardoor nog steeds niet mogelijk om je partner in het verpleeg- /verzorgingstehuis te bezoeken, al dan niet in een speciale bezoekersruimte. Ook is het op deze manier nog steeds niet mogelijk om op visite te gaan, de noodzakelijke boodschappen te doen of het graf van een dierbare te bezoeken, om maar een paar voorbeelden te noemen.

50PLUS Rotterdam realiseert zich dat de groepen die worden vervoerd door Trevvel of de wijkbus zeer kwetsbare groepen zijn. Maar er is deze groepen al zoveel ontzegt door het niet zelfgekozen isolement en zij hunkeren naar contact.

50PLUS Rotterdam heeft dan ook de volgende vragen gesteld aan het college van B&W.

Delen via: