7 geschikte Rotterdamse locaties voor de marinierskazerne

7 juni 2020

Met grote interesse heeft 50PLUS Rotterdam meerdere artikelen gelezen over de plaatsing van de marinierskazerne waarbij de tendens net als begin dit jaar, toen de Staatssecretaris ook al op het matje moest komen in de Tweede Kamer, is dat zij de Kamer op verkeerde been zette over nieuwe locatie marinierskazerne.

De reden dat 50PLUS Rotterdam grote interesse in deze plaatsing van de Marinierskazerne heeft is dat 50PLUS Rotterdam grote kansen en mogelijkheden ziet voor Rotterdam om als havenstad en huisvester van de Van Ghentkazerne Korps Mariniers. Juist omdat Rotterdam de van Ghentkazerne Korps Mariniers huisvest is het logisch om een extra nieuwe Marinierskazerne als een welkome aanvulling erbij te huisvesten. Zinvol voor het korps Mariniers vanwege de logistieke korte lijnen en de bundeling van kwaliteiten en mogelijkheden maar ook vanwege veel extra werkgelegenheid passend bij een havenstad als Rotterdam.

Nu valt te lezen in het artikel van de Volkskrant geciteerd het volgende te lezen:

‘Kort daarvoor, in september 2018, is ook Rotterdam als alternatieve locatie in beeld gekomen. Onder anderen de Commandant der Zeestrijdkrachten Rob Kramer wordt hierover op 9 september 2018 tijdens de Wereldhavendagen benaderd door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het idee valt in zulke goede aarde dat CDA-minister Bijleveld er in januari 2019 verder over spreekt met Aboutaleb.
De lijnen zijn daarna kort. Op 29 januari 2019 staat al het eerste ‘topoverleg heroverweging’ gepland. Agendapunt: ‘Bezien welke alternatieven er zijn voor Zeeland (compensatie)’. Vice-admiraal Kramer wordt direct daarna op pad gestuurd om de Rotterdamse optie te onderzoeken en op 8 mei 2019 presenteert hij al een rapport aan Visser over maar liefst zeven Rotterdamse locaties waar de marinierskazerne naartoe kan.’

Het moge duidelijk zijn dat dit 50PLUS Rotterdam zeer nieuwsgierig maakt naar wat hier nu eigenlijk gebeurd is. 50PLUS Rotterdam wil dan ook het volgende vragen aan het college: Lees de vragen hier.

Delen via: