Toegankelijkheid Parkeergarage Kralingse Zoom

15 februari 2019

Naar aanleiding van een klacht van een Rotterdamse inwoner kwam bij 50PLUS Rotterdam naar voren dat die mooie nieuwe parkeergarage van de Kralingse Zoom helemaal niet seniorproof is. Er zijn meerdere signalen binnengekomen over het feit dat de lift het vaker niet doet en het invalide toilet soms ook niet beschikbaar voor de mensen is.

En ja, met de rollator of rolstoel op het dak van de parkeergarage staan en dan erachter komen dat de lift naar beneden niet werkt. Of in diezelfde parkeergarage naar het invalidentoilet moeten en dan ontdekken dat er geen beheerder is om jou de sleutel te geven. Vervolgens hierover klagen bij de aanwezige RET-medewerker, in de hoop dat het opgelost gaat worden. En dan ontdekken dat ook de volgende dag er niets opgelost is, dit is natuurlijk frustrerend. Voor mensen zonder handicap is dit lastig en vervelend, maar is overkomelijk. Voor mensen met een handicap betekent dit dat voor hen de toegang tot een zo normaal mogelijk dagelijks bestaan ernstig in gevaar komt.

Nu is toegankelijkheid is een van de acht grondbeginselen in het VN Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Dus ten alle tijden toegankelijkheid is zeer belangrijk. Omdat 50PLUS Rotterdam de problemen waar mindervaliden in parkeergarages tegen aanlopen wil aankaarten, inzichtelijk wil krijgen en graag meedenkt over oplossingen hebben wij hier schriftelijke vragen aan het college van burgermeester en wethouders gesteld. Lees hier onze schriftelijke vragen.

Ook dagblad010 heeft berichtgeving hierover. Lees verder op Dagblad010.

Delen via: