Vrouw in Crooswijk slachtoffer babbeltruc

16 februari 2018

 

De creativiteit van criminelen lijkt eindeloos, iedere keer weten ze weer iets nieuws te verzinnen om (met name) ouderen te bestelen en hen met een trauma achter te laten.

Zo werd gisteren werd in Crooswijk aan de Kerkhoflaan een 86-jarige vrouw het slachtoffer. De criminelen belden aan bij de vrouw en deden zich voor als de `dokter ́ van mevrouw. Toen de vrouw open deed, pakte een dader haar beet en duwde hij haar omver. Vervolgens werd de portemonnee van de vrouw gestolen. Het oplichtingsduo vertrok vervolgens in een kleine witte auto richting Rusthoflaan. De daders zijn nog spoorloos. De oude vrouw is haar portemonnee kwijt. Maar veel erger is dat deze oude dame nog lang met de psychische gevolgen van de overval zal zitten.

Volgens het CBS deden zich in 2016 4,4 miljoen criminele zaken voor, ter vergelijking in 2012 waren dat er 5 miljoen. Het aantal aangiftes van criminele zaken is echter veel lager dan dat zich criminaliteit voordoet. In 2016 werd er slechts 930.000 keer aangifte gedaan, in 2012 nog 1,2 miljoen keer.

De daling van de criminaliteit is ook terug te zien in het gevoel van veiligheid. Het aantal mensen dat zich weleens onveilig voelt is sinds 2005 met bijna 30 procent gedaald. Minder positief is het veiligheidsoordeel over de eigen buurt. Het aantal mensen dat zich weleens onveilig voelt in de eigen buurt is na een piek in 2013 nu weer terug op een lager niveau, gelijk aan dat van 2008.

50PLUS Rotterdam zet in op een veilige leefomgeving voor jong en oud door de aanpak van straatroven, overlast en inbraken. Wij kiezen voor blauw dichter bij de mensen door wijk/buurtagenten en inzet stadswachten en voor meer politiebureaus. En daarnaast voor elke wijk een GGZ medewerker voor de juiste aanpak van verwarde mensen.

https://www.50pluspartij.nl/rotterdam/68-rotterdam-visie/2248-veiligheid-vrijheid

Alle misdaad zal dat de wereld niet uit helpen, totdat moment, wees alert, doe niet zomaar open en lees de tips van de politie er nog eens op na.

https://www.politie.nl/themas/thema/preventie.html 
Delen via: