Valentijnsactie 50PLUS Rotterdam

14 februari 2018

 

Goede zorg is belangrijk en zeker ook in verpleeghuizen. De medewerkers zetten zich daar dag en nacht met veel enthousiasme in. De medewerkers hebben het echter wel zwaar vanwege bezuinigingen, werkdruk, onderbezetting en onderwaardering.

50PLUS Rotterdam heeft juist voor hardwerkende medewerkers in de zorg een Valentijnsactie gehouden!

We zijn op bezoek gegaan naar verpleeghuis Ben Oude Nijhuis. Dit verpleeghuis heeft als missie ouderen met een laag inkomen keuzevrijheid te bieden, zodat zij in aanmerking komen voor zorg geboden in een huiselijke, kleinschalige setting als alternatief voor een grootschalig verpleeghuis. Voor 50PLUS Rotterdam al redenen genoeg om op Valentijnsdag bij verpleeghuis Ben Oude Nijhuis drie 50PLUS taarten voor de medewerkers aan te bieden! Tijdens de rondleiding zagen we ook hoe goed en doordacht de opzet is. Zoals bewoners die alleen hun kamer in kunnen met een polsbandje met digitaal signaal alleen voor hun kamer, een speciale badkamer waarbij rustgevende muziek kan worden beluisterd, ruime en goed ingerichte gemeenschappelijke ruimtes enz. Het gaat daar duidelijk om het centraal stellen van de hulpbehoevende mens!

Tijdens de rondleiding hoorden wij echter dat de start en opzet van het project moeizaam was omdat vele instanties, van woningcorporaties tot gemeente (nagenoeg) geen medewerking verleenden. Tot aan vandaag zelfs. Alleen met groot doorzettingsvermogen is dit verpleeghuis tot stand gekomen. Voor 50PLUS Rotterdam in ieder geval reden voor een vervolgbezoek. Na de raadsverkiezingen willen we zaken aan de orde te stellen zodat dit soort projecten door woningcorporaties en gemeentelijke overheid wel omarmd worden. Immers, in de toekomst wordt de doelgroep steeds groter. Kortom, het was leerzaam , indrukwekkend bezoek en rondleiding.

Waarom een Valentijnsactie voor de zorg? Zorg is een belangrijk speerpunt voor 50PLUS Rotterdam. Daarom staat in ons verkiezingsprogramma: Zorg moet goed en betaalbaar zijn voor iedereen. 50PLUS Rotterdam is tegen verdere bezuinigingen op zorg! Geld bedoeld voor zorg blijft geld voor de zorg. Wij kiezen ook voor aanbestedingen voor een langere termijn, dit geeft meer zekerheid voor zorgvragers en zorggevers en bovenal de medewerkers.

50PLUS Rotterdam wil dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde woonomgeving kunnen blijven wonen. Helaas, waren en zijn mensen soms toch genoodzaakt om naar een verzorgings/verpleeghuis te verhuizen. Een sector waar al veel op bezuinigd is. Daarom staat ook in ons visiedocument 2018-2022dat 50PLUS Rotterdam zich onder andere inzet voor: . een menswaardig bestaan voor bewoners van verpleeghuizen, met meer aandacht en meer activiteiten . het openhouden en uitbreiden van alle verzorgingshuizen, die na de kaalslag nog open zijn

Aandacht en inzet voor de hulpbehoevende mens, daar gaat het om!

Delen via: