50PLUS Rotterdam komt de KBO tegemoet

1 januari 2018

De seniorenorganisatie KBO-PCOB wil aandacht voor werkzoekende 55-plussers en gaat daarom op dinsdag13 februari demonstreren in Den Haag. Op 14 februari debatteert de Tweede Kamercommissie Sociale Zaken namelijk over het arbeidsmarktbeleid van de regering.

De KBO-PCOB vraagt de Tweede Kamer senioren kansen te bieden in plaats van hen steeds weer de teleurstellingen in te wrijven. Die kansen moeten gecreëerd worden want volgens het CBS zat bijna de helft van werkzoekende 55-plussres in 2016 langer dan twee jaar thuis. Die kansen op het vinden van een baan zijn dus heel klein, terwijl de regelgeving de oudere werkzoekende wel verplicht om te blijven solliciteren willen ze recht op een WW- uitkering houden. Eenmaal de WW uit en de bijstand (IOAW/IOW) in, blijft het solliciteren verplicht en zijn de kansen op een nieuwe baan nog veel kleiner. En dat terwijl velen van hen niets liever willen dan weer aan de slag te gaan.

Ook in Rotterdam is de verplichte sollicitatie eerder corvee dan een kans op een baan. Daar komt tot nu toe ook nog het verplichte schoffelen als een vorm van straf bij voor de bijstandsgerechtigden. 50PLUS Rotterdam komt de KBO-PCOB en alle Rotterdammers van 65 jaar en ouder tegemoet met een oplossing als ze tenminste drie jaar in Nederland wonen en op zoek zijn naar een baan. 50PLUS Rotterdam wil voor hen de AORW invoeren; de Algemene Ouderdoms Rotterdam Wet. De AORW ontslaat bijstandsgerechtigden vanaf 65 jaar van het nodeloos solliciteren en geeft hen een garantie-inkomen van de AOW zonder die frustrerende verplichtingen.

De directeur van de KBO-PCOB (Manon Van der kaa) wil “Niet meer demotiveren, maar inzetten van de positieve energie, kennis en ervaring van 55-plussers. Dat geeft iedereen de beste kansen, houdt de economie op gang en maakt de vergrijzing betaalbaar.” 50PLUS Rotterdam vindt dat ook maar helpt onderwijl maar alvast de oudste groep die al jaren niet meer aan de bak komt met een garantie-inkomen via de AORW op weg naar hun pensioen.

 

 

 

https://www.kbo-pcob.nl/nieuws/werkzoekende-senioren-naar-tweede-kamer/
Delen via: