Column: 50PLUS wil hoge salarissen van top corporaties afpakken

15 augustus 2022

Gemeenteraadslid Ellen Verkoelen van 50PLUS Rotterdam vindt het schandalig, dat directeuren van Rotterdamse woningcorporaties salarissen opstrijken van meer dan twee ton per jaar. Extra schandalig is het volgens haar, omdat deze ‘sociale huisbazen’ schuldig zijn aan rampzalige ontwikkelingen.

In een tweetal tweets naar aanleiding van de vorige week in Dagblad010 gepubliceerde artikelen laat Verkoelen weten woedend te zijn over de bezoldiging van de top van de vier grote corporaties in Rotterdam. Twee van hen krijgen van haar een extra veeg uit de pan.

Verkoelen: “Vestia, eens de grootste woningcorporatie maar sinds 2012 een financiële bende met een schade van 2,5 miljard euro. Zonder scrupules sloopten ze Tweebosbuurt en schoffeerden ze hun klanten, de bewoners. Dat die top zichzelf verrijkt is na alle financiële drama extra schandelijk!”

Ook Havensteder moet het ontgelden.

Verkoelen twittert: “Dat sociale Havensteder die Pompenburg met 226 in uitstekende staat zijnde sociale huurwoningen (3/4 oudere bewoners) wat 5 jr geleden is gerenoveerd, wil slopen voor drie gigantische hoogbouw woonfabrieken met dure woningen. Compleet mismanagement dus salaris afpakken ipv verhogen!”

Ooit – in maart 2018 – beloofde toenmalig wethouder Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) een moreel appel te doen op de grootverdieners om met wat minder genoegen te willen nemen. Maar dat heeft niets opgeleverd. Ruchtbaarheid werd er niet aan gegeven.

 

 

 

Delen via: