Woningnood voor daklozen en huurders!

27 maart 2020

Het coronavirus heeft bikkelhard toegeslagen in de samenleving, in de straten, de wijken, de steden, in Nederland, in Europa, in de wereld.

Eindelijk na een moeizame aanloop zijn de maatregelen die genomen worden overduidelijk: Mensen moeten binnenblijven of in ieder geval zoveel mogelijk als kan en mensen moeten een minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar houden om elkaar niet te besmetten.

Door de coronacrisis mag ook niemand op straat belanden. Daarom hebben minister van Veldhoven van Milieu en Wonen en de verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen (Aedes, IVBN, Kences, Vastgoed Belang) samen afspraken gemaakt om nu geen huisuitzettingen te doen. De minister komt met een spoedwet om tijdelijke huurcontracten te verlengen voor een tijdelijke periode tijdens deze coronacrisis. De Woonbond en de LSVb ondersteunen dit. In aansluiting op dit statement hebben leegstandbeheerders in een eigen verklaring aangegeven hoe ze omgaan met hun bewoners in deze crisistijd. Voor huurders die ondanks die maatregelen niet de maandelijkse huur kunnen betalen, spannen verhuurders zich in om maatwerk te leveren.

 

 

Delen via: