Nieuw-Guinea oud-strijders van het Korps Mariniers

27 april 2022

50PLUS Rotterdam was er niet van op de hoogte maar op de Social media zagen wij dat de gemeente een prachtige traditie heeft om de start van koningsdag in te luiden met een ontvangst van oud gedecoreerde en oud-militairen op het stadhuis in Rotterdam door de burgemeester. Een mooie en waardevolle traditie voor al die oud-militairen en gedecoreerden die zoveel voor Rotterdam, Nederland en de samenleving hebben betekend.

50PLUS Rotterdam is daar zeer verwonderd over. Het kan toch niet waar zijn dat hoogbejaarde oud-strijders het stadhuis niet mogen betreden en met alle egards ontvangen worden. 50PLUS Rotterdam realiseert zich dat we net uit een coronacrisis komen die 2 jaar geduurd heeft en dus ook deze traditie heeft 2 jaar stilgelegen. Misschien is dat de reden dat er iets in de organisatie van genodigden is misgegaan?

50PLUS Rotterdam hoopt dat het hier over een miscommunicatie gaat maar weet dat natuurlijk niet zeker. Daarom wil 50PLUS Rotterdam graag van de burgemeester een uitleg krijgen over waarom deze hoogbejaarde in tenue met onderscheidingen gestoken oud- militairen (de oudste oud-militair is 84 jaar jong) niet zijn toegelaten in het stadhuis.

50PLUS Rotterdam heeft hierover aan de burgemeester geschreven. Lees de volledige tekst hier.

 

Delen via: