Gratis mondkapjes voor de Rotterdammer met minima-inkomen

8 oktober 2020

50PLUS Rotterdam heeft vandaag in de Actualiteitenraad aangekaart dat wij structureel moeten kijken naar het verstrekken van gratis mondkapjes voor de mensen die het nodig hebben in deze corona tijden. 

Onze aanvraag voor de Actualiteitenraad:

Door recente besluitvorming van het kabinet omtrent de coronamaatregelen zijn we een nieuwe fase ingegaan.  In openbare ruimten, winkels, scholen is op dringend advies van het kabinet een mondkapjesplicht ingesteld. Ook ons eigen stadhuis heeft een mondkapjesplicht ingesteld. Deze mondkapjes worden gratis bij de ingang ter beschikking gesteld voor de medewerkers en bezoekers die er geen hebben. Maar dat gratis ter beschikking stellen van mondkapjes gebeurt natuurlijk lang niet altijd in winkels, scholen en andere openbare ruimten. Voor Rotterdammers met een minima-inkomen en/of zelfs voor Rotterdammers met minder inkomen heeft het dus stevige financiële gevolgen om gehoor te kunnen geven aan de oproep om mondkapjes te gaan dragen.

50PLUS vindt dat iedereen mondkapjes tot zijn/haar beschikking moet kunnen hebben om zichzelf en anderen te kunnen beschermen. 50PLUS Rotterdam is van mening dat het aanschaffen van mondkapjes voor Rotterdammers die een minimum-inkomen en/of voor Rotterdammers met zelfs minder inkomen een onmogelijke financiële opgave is in een tijd waar de recessie vanwege corona er nog eens extra inhakt. 50PLUS Rotterdam is ook van mening dat Rotterdammers die een minimum-inkomen en/of minder inkomen hebben door de gemeente financieel gesteund moeten worden om toch te kunnen beschikken over mondkapjes. Het gaat hier tenslotte om de volksgezondheid van alle Rotterdammers. Volgens 50PLUS Rotterdam kunnen deze Rotterdammers door de gemeente via de rotterdampas financieel en/of via de voedselbank gesteund worden om mondkapjes aan te schaffen.

50PLUS Rotterdam wil, gezien de urgentie van de situatie, tijdens de actualiteitenraad van donderdag 08 oktober 2020 in gesprek gaan met het college over deze situatie.

Klik hier om de vergadering terug te zien.

Delen via: