50PLUS weigert geheimhouding over SyRI

1 juli 2019

Donderdag 27 juni hebben de Fractievoorzitters van 50PLUS Rotterdam en de SP een petitie in ontvangst genomen van bezorgde bewoners van Bloemhof en Hillesluis over SyRI (Systeem Risico Indicatie). Nadat uit berichtgeving is gebleken dat het digitale opsporingssysteem in Rotterdam alle bewoners in Bloemhof en Hillesluis al stiekem heeft gecontroleerd.

1263 Rotterdammers staan nu geregistreerd in een register en deze adressen worden binnenkort verder onderzocht.
Afgelopen donderdag 27 juni hebben verontruste bewoners van Hillesluis en Bloemhof hun ongenoegen hierover middels een petitie aan de burgemeester Aboutaleb aangeboden.  Omdat de burgemeester het niet formeel wilde aannemen hebben de SP Rotterdam en 50PLUS Rotterdam de petitie en handtekeningen toen maar aangenomen!

Diezelfde dag van 27 juni heeft vervolgens Aart Zevenbergen van de SP alsnog de petitie met handtekeningen tijdens de raadsvergadering aan de burgemeester overhandigt.

Ellen Verkoelen, 50PLUS Rotterdam: “Vooral SP en 50PLUS Rotterdam zijn hier vooralsnog mee bezig. De coalitie, het college en onze burgemeester vinden dat ‘Big Brother is watching you’-effect nog niet zo zorgwekkend blijkbaar!”

Delen via: