Column: De oudere Rotterdammer wil een comfortabele ouwe dag

7 november 2021

Vraag de gemiddelde Rotterdammer op straat wie in dit stadsbestuur nu precies het verschil maakt en u weet gelijk hoever de burger van de politiek afstaat. Niemand die het weet. En toch heeft de CU-SGP met één doorslaggevende stem in 2018 Gods zege gegeven aan alle beslissingen die sindsdien op het stadhuis genomen worden. En dat waren meer slechte dan goede besluiten.

Collega Vonk kreeg er bij de samenstelling zelfs nog een exclusieve bonus voor: een wethouder armoedebestrijding. Nou, ik geef u op een briefje: er is aardig wat armoede bestreden.

Eén stem maakt dus inderdaad veel uit.

Ik wil er vooral dit mee zeggen: in maart kiezen we wéér een nieuwe gemeenteraad en het kan zo maar zijn dat het nu de beurt is aan 50PLUS om het verschil te maken in een uitgewaaierd lokaal politiek landschap. Iedereen die de jaren des onderscheids heeft bereikt kan dus zorgen dat zijn vertegenwoordiger mee de lakens uitdeelt in Rotterdam.

En wat wil die oudere Rotterdammer? Vraag dat de gemiddelde senior op straat en u krijgt nagenoeg allemaal dezelfde antwoorden. Die Rotterdamse senior wil veilig wonen, veilig over straat kunnen, veilig in de Metro, bus of tram zitten en accepteert de maatregelen die dat veilige gevoel moeten garanderen.

Maar die senior wil óók de zekerheid dat z’n ouwe dag comfortabel is. En dat is dezelfde senior die zich nog heel helder voor de geest kan halen hoe z’n eigen oma en opa jofele jaren doorbrachten in het vertrouwde maar door de VVD, PvdA, CDA en D66 vernachelde bejaardentehuissysteem, het beste systeem dat er voor het ouder worden was. Wonen en (als het moet) verzorging onder één dak. Veilig. Vertrouwd. Betaalbaar, dus zorgeloos.

Niks langer eenzaam thuis als je dat niet wilt en niet dat vreselijke vooruitzicht dat je een last bent voor je kinderen. Dus ook niks langer in een huis dat veel te groot is en in deze woningcrisis allang in de roulatie had gemoeten voor de aanstormende jeugd.

Kijkt u wel eens naar de dramedy Maud & Babs? Ook dat willen we niet.

Dat verschil is in Rotterdam dus wel degelijk te maken. Maar dan moet u straks niet stemmen op al die partijen die deze chaos in de loop der jaren veroorzaakt hebben en ook niet op die partijen in een camouflagepak, die de ouderen vergeten zodra ze het pluche te pakken hebben.

De senior is en blijft het beste af bij de partij die alleen al qua naam onlosmakelijk aan die seniorleeftijd verbonden is en laat ik het dan gewoon één keer (en dan nooit meer dat beloof ik u) aanmatigend zeggen: bij mij. Een hardwerkende senior met principes. Weliswaar een geboren Brabantse, maar wel met een Rotterdamse bootwerkersmentaliteit. Ik zeg waar het op staat. 50PLUS gaat in Rotterdam het verschil maken.

Delen via: