Rotterdam zorgt ervoor dat alle inwoners gelijk behandeld worden

25 juni 2020

Voorzitter,

We leven in barre tijden. De coronacrisis treft ons allemaal, ongeacht kleur, geur en leeftijd. Allemaal worden we er meedogenloos door aangevallen.

We zijn in een oorlog tegen een minuscuul virusje en niemand ontkomt eraan.

Voorzitter,

We hebben zojuist een pittig debat gevoerd over een demonstratie tegen racisme. Tegen het discrimineren van mensen op basis van hun huidskleur. Wat betreft 50PLUS een zeer terecht debat want we hebben veel te lang weg gekeken van waar onze gekleurde medemensen al 100 jaar tegen aanlopen: discriminatie.

En nog voordat de laatste klank van dat debat is weggestorven wordt door de horeca een nieuwe van onderscheid geïntroduceerd. Het weren van ouderen, van mensen met een beperking en mensen met obesitas van onze terrassen in de stad.

Met heel veel inzet, met een enorme saamhorigheid, is er de afgelopen weken gewerkt aan een oplossing voor het te grote aanbod aan horeca ondernemingen in onze stad. En wij zijn daar uitgekomen. Er is water bij de wijn gedaan door iedereen. Ruimte is beschikbaar gekomen om de horeca op te kunnen laten gaan.

En wat krijgen we ervoor terug? Een rupsje nooit genoeg. Een bedrijfstak die alvast maar voorsorteert op het gaan discrimineren van bepaalde doelgroepen in hun etablissementen.

En 50PLUS begrijpt verdomd goed waarom de horeca dat nu al doet. Het is een opmaat naar het najaar en de winter toe. Want voorzitter, voorlopig zijn we echt nog niet van de coronacrisis af en dadelijk als het nat en koud wordt dan moeten we ons vertier weer allemaal binnen gaan halen. En dan is er natuurlijk geen ruime voor die 1,5 meter. Vandaar dat ze nu maar vast daar een voorschot op nemen.

Onacceptabel voorzitter en vandaar dat 50PLUS Rotterdam fel tegen deze tweedeling van de samenleving is. De coronacrisis vraagt om loyaliteit, vraagt om saamhorigheid, en vraagt om een nieuwe toekomst.

Gezien mijn tijd voorzitter verwijs ik verder naar mijn aanvraag met vragen. (Klik op de link of zie het pdf-bestand hiernaast)

 

Delen via: