Een Coronamonument voor alle Rotterdamse Coronaslachtoffers!

23 december 2020

Geacht college,

2020 is door de coronacrisis een afschuwelijk jaar geworden. Vanaf 12 maart dit jaar, de eerste persconferentie van het kabinet, was het duidelijk dat hier een enorm drama zich aan het uitrollen was.

Nu 9 maanden later weten we wat voor een catastrofe er door corona over de wereld heen gekomen is. Het is een nietsontziend virusje die al heel veel slachtoffers heeft gemaakt en nog zal gaan maken. Want vooralsnog zijn we nog niet vrij van dit coronavirus. En het kreng van een erfelijk materiaal weet ons nu zelfs om de tuin te leiden door te gaan muteren.

Het coronavirus valt in het bijzonder onze oudere inwoners en kwetsbaren aan. Het aantal dodelijke slachtoffers is enorm. Het verdriet om het enorme verlies van dierbaren is groot onder de mensen. Ook in Rotterdam zijn veel mensen die geliefden hebben verloren aan deze pandemie.

Deze coronacrisis brengt ook heel veel mensen samen in een gevoel van het zijn van lotgenoten. Niemand wordt gespaard voor het noodlot van deze pandemie en dat verbindt ons ook ondanks het verdrietige en vreselijke ervan.
50PLUS Rotterdam krijgt daarom ook signalen van inwoners dat ze het van grote waarde zouden vinden als er ook een blijvend monument ter herdenking van coronaslachtoffers zou komen.

50PLUS Rotterdam wil heel graag gehoor geven aan deze oproep uit de samenleving.
Daarom verzoekt 50PLUS Rotterdam het college om vooruitlopend op de voorjaarsnota 2021 alvast financiële middelen te reserveren om een Coronamonument mogelijk te maken.page1image3825728

Bij de voorjaarsnota zal 50PLUS Rotterdam hiervoor een motie ‘Een herdenkingsmonument coronaslachtoffers’ indienen.

Naar aanleiding van het voorgaande en vooruitlopend op de behandeling van de voorjaarsnota 2021 heeft 50PLUS Rotterdam de volgende vragen aan het college van B&W:

 

  1. Is het college van B&W bekend met herdenkingsmonumenten zoals in Pennsylvania , het Witte Huis , in Uruguay , in Detroit ? (1,2,3,4)
  2. Is het college van B&W het met 50PLUS Rotterdam eens dat een dergelijk Corona herdenkingsmonument ook een plek moet krijgen in Rotterdam?
  3. Omarmd het college van B&W een motie ‘Een herdenkingsmonument coronaslachtoffers’ van 50PLUS Rotterdam hierover?
  4. Wil het college van B&W vooruitlopend op de voorjaarsnota 2021 hiervoor in de Voorjaarsnota alvast financiële middelen voor reserveren?

 

Wij zien uw antwoorden graag tegemoet.

 

1 https://www.nbcphiladelphia.com/news/coronavirus/empty-chairs-set-up-on-independence-mall-in-remembrance-of-covid-victims/2572342/
2 https://edition.cnn.com/2020/10/05/us/covid-national-remembrance-empty-chairs-trnd/index.html
3 https://www.archdaily.com/945873/worlds-first-large-scale-covid-memorial-designed-for-victims-of-the-pandemic
4 https://edition.cnn.com/2020/09/01/us/detroit-coronavirus-memorial-trnd/index.html
Delen via:

Er is nog geen antwoord.