Aanvraag regulier debat: tachtigjarigen staan een longontsteking op te lopen bij de GGD!

10 december 2021

Geachte voorzitter,

Op Twitter werd 50PLUS Rotterdam zeer onaangenaam verrast met de volgende tweet van Marcel Potters (@marcellodipotti) ‘Het is toch schandalig. Rotterdammers van rond de 80 staan bij de @GGD_RR-priklocatie Schuttersveld uren in de rij voor een boosterbeurt. In de kou en in de regen. Sommigen slecht ter been of in een rolstoel. Krijg je geen corona, dan raak je wel onderkoeld.’

Deze tweet zegt dus alles en 50PLUS Rotterdam spreekt hier zowel de burgemeester als ook het college direct op aan. Dit is een zeer urgent probleem en op deze wijze worden onze tachtigjarigen niet behandeld in Rotterdam. Rillend van de kou, bibberend van ellende in rolstoelen, met rollators en hangend op stokken staan onze ouderen te verkleumen wachtend op hun Boosterprik bij de GGD priklocatie Schuttersveld.

Het is geweldig dat er werk gemaakt wordt van de vaccinatie van onze ouderen maar dat moet toch echt op een menswaardige manier gebeuren. Gaan onze ouderen dadelijk niet dood aan corona dan bezwijken ze wel in deze winter omdat ze nu een longontsteking of erger oplopen.

50PLUS Rotterdam wil graag hierover met de burgemeester en de verantwoordelijk wethouder aanstaande donderdag 16 december in een regulier debat het gesprek aangaan over hoeveel locaties er nu zijn op dit moment, hoe versneld dit aantal kan toenemen om de Boosterprik aan ouderen te geven en vooral hoe we gaan voorkomen dat dit op de mensonterende manier gebeurt zoals de tweet van @ marcellodipotti laat zien.

Delen via: