Aanvraag regulier debat: Hoe staat het met de dienstreizen van burgemeester Aboutaleb!

3 september 2022

Geachte voorzitter,

Zoals in het AD1 ook allemaal al netjes opgetekend heeft onze burgemeester in de achterliggende periode een groot aantal dienstreizen gemaakt. Dienstreizen die voor de gemeenteraad onduidelijk zijn waarom en wanneer die gepleegd zijn door onze burgervader.

Zeker in een periode waarin een nieuw college en een nieuwe gemeenteraad in werking is getreden vindt 50PLUS Rotterdam het uitermate ongelukkig dat deze reizen (zelfs als ze eerder waren gepland) doorgang hebben gevonden. De hele zomer is een carrousel aan wethouders als plaatsvervangende burgemeester voor burgemeester Aboutaleb opgetreden. Buiten dat het wel zo respectvol was geweest als deze roulatielijst bij de gemeenteraadsleden bekend was geweest, is het ook ongelukkig omdat nieuwe wethouders nog lang geen inzage hebben in alle in en outs van alle dossiers.

Daarbij wordt Nederland en zeker ook Rotterdam overspoeld met de ene crisis na de andere crisis. De hele zomer heeft het land in brand gestaan. De komende winter wordt hoogstwaarschijnlijk de zwaarste winter sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Alle alarmbellen zijn afgegaan en 50PLUS Rotterdam vraagt zich serieus af of het nu wel het prioriteit heeft om naar alle delen van de wereld af te reizen.

Mocht de burgemeester van Rotterdam al vinden dat hij zijn gezicht moet laten zien in al die internationale congressen en bijeenkomsten is de volgende vraag natuurlijk van 50PLUS Rotterdam wat dan de boodschap van onze burgervader daar is. Strookt de boodschap met dat waar de Rotterdamse gemeenteraad voor staat? Helaas zien wij als bestuurders van de stad nooit een verslag van deze reizen en dus is moeilijk vast te stellen wat de meerwaarde van deze reizen zijn voor Rotterdam. Ook ontneemt het ons als gemeentebestuur de mogelijkheid om zaken aan de burgemeester mee te geven in zijn vele trektochten. En ook is de vraag of de burgemeester wel de juiste persoon is om af te reizen naar al die overzeese gebieden. Had het dan niet meer voor de hand gelegen om te bezien wie de juiste vertegenwoordigers daarvoor kunnen zijn voor Rotterdam?

Allemaal zaken waar 50PLUS Rotterdam vraagtekens bij stelt en die maken dat 50PLUS Rotterdam graag over dit alles met de burgemeester in een regulier debat het gesprek aangaat. Vandaar het verzoek van 50PLUS Rotterdam om de dienstreizen van burgemeester Aboutaleb te agenderen in de reguliere vergadering van aanstaande donderdag 08 september.

 

 

1                               https://www.ad.nl/rotterdam/kritiek-op-aboutaleb-die-voor-derde-keer-dit-jaar-dienstreis-maakt-we-hebben-hem-hier-nodig~a8057ba2/
Delen via: