Aanvraag Actualiteit: VVD verspreidt nepflyers tegen foute beleggers: ‘We zijn er klaar mee’

2 december 2021

Geachte voorzitter,

De gemeenteraadsverkiezingen zijn gestart en dat zullen we weten ook. Standpunten die de afgelopen 4 jaar in beton waren gegoten zijn ineens vloeibaar geworden.
De campagne is van start gegaan en waar politici de afgelopen jaren zich hebben beperkt tot het actie voeren in de gemeenteraadszaal zie je nu ineens dat politieke partijen wakker zijn geworden en gaan uitwaaieren over de stad. Zo ook de VVD. Zij vragen in lijn met hun partijpolitieke ideologie aandacht voor de strijd tegen foute beleggers. ”We kunnen dit netjes oplossen, of lelijk.’’ zegt de VVD-flyer.

Echter waar andere politieke partijen dat ook allemaal op hun eigen partijpolitieke ideologische gronden aan het doen zijn is dat uitstapje van de VVD natuurlijk wel media technisch de moeite waard want bij deze campagne stunt was wethouder Karremans aanwezig. En dat zien we dus ook terug in het artikel van het AD1. Zeker als het volgende AD-citaat door wethouder Karremans (die dat zegt aan het flyeren te zijn als lijsttrekker) wordt opgetekend,, Ik kreeg pas een mail van een vrouw met de kop: ‘Cry for help’. Die werd gek van de overlast. Ze huilde toen ik haar belde. Ik heb die pandeigenaar gebeld en gezegd: ‘Dit kunnen we netjes oplossen, of lelijk. Zelfs mijn partij is er klaar mee.’ Nou, die overlastgevers zijn nu dat pand uit.”

Het deed waarschijnlijk ook de journalist de wenkbrauwen optrekken want op deze opmerking kwam logischerwijs het volgende AD-citaat “Alleen: Karremans is niet alleen lijsttrekker, hij is óók wethouder. Wringt dat niet? ,,Ik vind dat ik het kan scheiden”, zegt hij.

,,Ik ben hier nu als lijsttrekker. Ik ben ook niet met de dienstauto. Als je er maar duidelijk over bent, is het prima.”

Kijk en daar wringt dus de schoen wel degelijk. Want misschien kan wethouder Karremans zijn beide functies wel scheiden en misschien denkt ook de VVD dat het zijn van lijsttrekker en het zijn van wethouder geen belangenverstrengeling is maar de ‘gewone’ Rotterdammer in de straat kan beide functies van Vincent Karremans zeker niet scheiden en gaat dat ook helemaal niet doen. En terecht want de heer Karremans heeft doelbewust gekozen om wethouder te worden en daarmee heeft de heer Karremans zijn positie als VVD-lijsttrekker in de wacht gezet. Een eervol keuze en beslissing want de heer Karremans geeft daarmee aan dat hij hart voor de stad en voor de Rotterdammer heeft en dat het beste kan gediend worden in zijn functie als wethouder. En zo worden alle wethouders in het college dan ook bejegend als zijnde de wethouders van alle Rotterdammers in de gemeenteraad. Bij wet is zelfs vastgelegd dat het college en de daarbij behorende wethouders zelfs de bestuurlijke vertegenwoordiging van alle politieke partijen in de gemeenteraad zijn.

50PLUS Rotterdam ziet in dit optreden van de politieke partij VVD en wethouder Karremans dan ook een groot probleem van belangenverstrengeling ontstaan voor de komende 3 à 4 maanden tot de gemeenteraadsverkiezingen. Dit probleem is overigens ook eerder onderkend door de gemeenteraad en toen is ook afgesproken dat wethouders pas gedurende de laatste twee weken hun jasje van wethouder aan de kapstok mogen hangen.

50PLUS Rotterdam wil graag met de burgemeester als voorzitter van de raad in gesprek gaan tijdens de Actualiteitenraad van 09 december 2021 om van de burgemeester te horen hoe de voorzitter van de raad de komende verkiezingsmaanden met deze zeer onwenselijke belangenverstrengeling van wethouders die ook lijsttrekker zijn voor zich ziet. Ook wil 50PLUS Rotterdam graag met alle collega fracties het gesprek aangaan hoe wij als politieke partijen de komende maanden een gelijk speelveld creëren voor alle politieke partijen en daarmee de herbevestiging dat wethouders moeten voorkomen dat er belangenverstrengeling plaatsvindt en de wethouders dus zoals eerder is afgesproken pas twee weken voor de stemmingsdagen hun wethouder jasje aan de wilgen hangen.

 

 

 

 

1 https://www.ad.nl/rotterdam/vvd-verspreidt-nepflyers-tegen-foute-beleggers-we-zijn-er-klaar-mee~af395bd77/
Delen via: