Verkiezingsprogramma 2022-2026 ‘Omdat het beter moet!’

1 februari 2022

Met trots en genoegen presenteert 50PLUS Rotterdam haar verkiezingsprogramma ‘Omdat het beter moet!’. Een programma waarin 50PLUS Rotterdam aandacht heeft voor alle Rotterdammers, want 50PLUS Rotterdam is een ouderenpartij die de verbinding weet te leggen tussen jong en oud. Senioren en jeugdigen hebben elkaar nodig. Op het werk en in het dagelijks leven. De levens- en werkervaring van vijftigplussers en de vitaliteit en het idealisme van de jeugd maken samen een goede stad en een goed leven.

Het 50PLUS Rotterdam verkiezingsprogramma staat als een huis, wat helaas niet gezegd kan worden van de 588 huizen in de Tweebosbuurt die de afgelopen 4 jaar de coalitie en het college als uiterst conservatief-liberaal heeft getypeerd. Het staat voor een woonbeleid van slopen van goedkope woningen van de sociale klasse ten gunste van nieuwe woningen voor Rotterdammers met een hoger inkomen. Het is de afgelopen beleidsperiode door veel politieke partijen in de gemeenteraad als het nieuwe normaal verkocht. Om te laten zien dat dit niet het nieuwe normaal van 50PLUS Rotterdam is heeft de lijsttrekker van 50PLUS Rotterdam het 50PLUS Rotterdam verkiezingsprogramma 2022-2026 aan mevrouw Grarda Pelger, kandidaat lijstduwer op de 50PLUS Rotterdam kieslijst, aangeboden. Grarda Pelger in de volksmond mevrouw Pelger genaamd is 82 jaar en haar hele leven al woonachtig in Rotterdam. Zij woonde haar hele leven tot 2021 aan de Hilledijk in de Tweebosbuurt. Mevrouw Pelger is het gezicht, het symbool, het icoon van de strijd tegen de sloop van de Tweebosbuurt geworden.

50PLUS Rotterdam gaat zich de komende vier jaar inzetten voor de verbetering van het leven voor alle Rotterdammers.
In ons verkiezingsprogramma 2022-2026 50PLUS ‘Omdat het beter moet’ vindt u ons brede totaalprogramma; visie en standpunten.

50PLUS Rotterdam gaat met groot vertrouwen met dit verkiezingsprogramma, die een afspiegeling is van wat er speelt in de Rotterdamse samenleving, de gemeenteraadsverkiezingen 2022-2026 in onder het motto;

‘KIES NU, STEM VOOR LATER!’

Foto van de aanbieding van het 50PLUS Rotterdam verkiezingsprogramma 2022-2026 ‘Omdat het beter moet!’ door lijsttrekker Ellen Verkoelen aan mevrouw Pelger. Links; Ellen Verkoelen lijsttrekker 50PLUS Rotterdam, rechts; mevrouw Grarda Pelger lijstduwer 50PLUS Rotterdam

 

Delen via: