Een blik terug: op onze AOW-actie

8 maart 2022

50PLUS Rotterdam blikt terug op een succesvolle AOW – actie op de markt van Rotterdam.

 

Afgelopen zaterdag (5 maart) stond 50PLUS op de markt in het centrum van Rotterdam met een actie tegen de door de nieuwe regering voorgestelde plannen om de hoogte van de AOW niet langer te koppelen aan het minimumloon.

50PLUS Rotterdam heeft onder de slogan ‘De AOW houdt u (w)arm!’ met 50PLUS logo en slogan bedrukte fleece dekentjes uitgedeeld aan Rotterdamse ouderen op de markt. De reden van fleecedekens is dat deze symbool staan voor warmte. Ouderen hebben het al heel erg zwaar in deze wintertijd waar er veel over energie- armoede gesproken wordt. Als actie laten we zien dat ouderen in de kou komen te zitten door de niet toereikende AOW. Dat wordt met een deken getypeerd.

Met deze actie steunt 50PLUS Rotterdam onze 50PLUS senator Martin van Rooijen die in de Eerste Kamer actievoert tegen het voornemen van het nieuw kabinet om de hoogte van de AOW niet langer te koppelen aan het minimumloon en de bijstandsuitkeringen. En daarmee ondersteunt ook de landelijke 50PLUS petitie ‘Red onze AOW’ waarbij al zo’n 85.000 mensen de petitie hebben ondertekend!

Bij de actie waren prominenten van de 50PLUS partij aanwezig samen met Wilma Berkhout, voorzitter Ledenraad Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) bij Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen om deze schandelijke aantasting van het inkomen van de gepensioneerde oudere zichtbaar te maken aan onze Rotterdammers.

Bekijk hieronder de foto’s van de succesvolle actie.

 

Delen via: