Samenwerkingsagenda Rotterdam, Ouder & Wijzer

31 januari 2019

Voorzitter,

Voor ons ligt een samenwerkingsagenda Rotterdam Ouder en Wijzer. Het is een eerste stap op weg naar een Masterplan Ouderen.

50PLUS Rotterdam is toch bij uitstek de partij die zich over ouderen uit kan laten.

Wat betreft 50PLUS Rotterdam zou het ook niet over ouderen moeten gaan maar over ouder worden want vanaf jongs af aan gaat de mens al aan het verouderen. Dat betekent wat betreft 50PLUS Rotterdam dat het dus van groot belang is dat veel eerder dan vanaf 65+ er een Masterplan zou moeten worden opgesteld.

Een Masterplan moet ook eigenlijk een leidraad worden in het ouder worden;

Een leidraad in Opleiding & Scholing waar veel meer geïnvesteerd wordt in het omscholen en zorgen dat tijdens de loopbaan ouderen mee blijven ontwikkelen. Een leidraad in de woon carrière van mensen (van studentenkot, via gezinswoning naar een seniorproof appartement) waar veel meer inzichtelijk wordt wat de woonopties voor elke leeftijdsverandering betekent. Een leidraad in het opzetten en in stand houden van het netwerk rond mensen. Buurthuizen, verenigingen, familie en dergelijke zijn nodig om door de jaren heen bestendige relaties op te bouwen zodat indien nodig dat netwerk ook inzetbaar is. Een leidraad in het faciliteren van mensen middels ouder-worden-gesprekken zodat mensen meegenomen worden in het ouder worden. 50PLUS Rotterdam noemt dit ‘de basis op orde gesprekken’.

Dit zijn een aantal zaken waar 50PLUS Rotterdam aandacht voor vraagt.

Met andere woorden voorzitter, de samenwerkingsagenda Ouder en Wijzer die gaat leiden tot een Masterplan Ouderen is wat betreft 50PLUS nu nog onvolledig.

Daarom heeft 50PLUS Rotterdam ter ondersteuning en vervolmaking van de samenwerkingsagenda Ouder en Wijzer een 14-tal moties gemaakt.

Als deze wethouder nu er ook nog voor zorgt dat de 55 miljoen euro bezuinigingen op de zorg in de voorjaarsnota teruggedraaid worden kan dat allemaal gebruikt worden om onze moties uit te voeren!

 

De vergadering is terug te vinden via deze link.

Delen via: