Hotelbeleid Rotterdam – CIE EDEM

9 juni 2021

Hotelbeleid Rotterdam; wakker worden in een wereldstad. Mooie titel,  Voorzitter!

Het hierbij behorende raadsvoorstel “Hotelbeleid Rotterdam, wakker worden in een wereldstad” waarin de volgende ambities worden verwoord:

  • Inzetten op spreiding van nieuwe hotels over de stad;
  • Vestiging van nieuwe hotels in grote delen centrum beperken;
  • Ingezeten op het juiste type hotel op de juiste plek;
  • Het hotelbeleid laten dienen als voorzienbaar kader en gebruiken als nieuwe bestemmings- en omgevingsplannen ten aanzien van de hotelfunctie te toetsen;
  • Nieuwe hotelinitiatieven toetsen aan dit hotelbeleid.

Hier kan 50PLUS Rotterdam achter gaan staan. De enorme hoeveelheid rollende koffers niet geconcentreerd in het centrum maar ook in de rest van onze wereldstad!

Wijken zoals Cool en centrum moeten bewoonbaar blijven en van “ons” blijven. Dus rekening houdend met overlast en geluidsoverlast voor de bewoner! Maar ook de spreiding is van belang voor de plaatselijke winkels in omgeving hotel zodat ook deze een vruchtje mee kunnen prikken.

In de ogen van 50PLUS Rotterdam wordt in het kader van de veel te dure bouwambitie van dit college al veel te veel van Rotterdam in plaats van een havenarbeiderstad een ‘klein’ Amsterdam gemaakt.

Laten we niet helemaal Amsterdam gaan na-apen door ook van Rotterdam stad één groot toeristenbolwerk te maken waar we de authentieke Rotterdammer met een lampje moeten gaan zoeken.

Delen via: