Bedreigingen en ontslag van Koevermans van Feyenoord BVO – Actualiteitenraad

28 oktober 2021

Voorzitter,

50PLUS Rotterdam begrijpt de actua maar vindt dit eigenlijk niet het instrument om dit bespreken.

Liever had 50PLUS Rotterdam een voorbereidend debat aan de hand van een schriftelijke toelichting van het college gedaan.

Vraag 1: Kan de burgemeester deze toelichting alsnog aan de raad doen toekomen?

50PLUS Rotterdam vindt het vreselijk om te zien dat weer iemand dermate bedreigd wordt dat het aanleiding is tot ontslag. Wij wensen de heer Koevermans heel veel sterkte in deze afschuwelijke tijd. Maar dat gezegd hebbende voorzitter, is het voor 50PLUS Rotterdam wel een heel onduidelijk verhaal wat er door de media naar buiten gebracht wordt.

Vraag 2: Kan de burgemeester inzicht geven in wat er nu eigenlijk precies gebeurd is?

Ook krijgt 50PLUS Rotterdam signalen dat degenen die de bedreigingen geuit hebben in een heel andere hoek dan Feyenoord gezocht moet worden. Burgemeester Aboutaleb heeft gezegd dat het Feyenoord supporters betreft. Maar tijdens de persconferentie van de Raad van Commissarissen heeft Bodegom gezegd dat er geen link is tussen het stadion en de bedreigingen.

Vraag 3: Kan de burgemeester daar iets over zeggen?

Vraag 4: Ook is de vraag nu of Koevermans zelf is opgestapt of dat Koevermans is ontslagen? Dit omdat Koevermans een afkoopsom meekrijgt  en hoe is dat te rijmen met zelf ontslag nemen en hoe is dat te rijmen met de bedreigingen die er zijn?

Vraag 5: Ook wil 50PLUS Rotterdam graag weten wat voor consequenties dit heeft voor het hele dossier nieuw stadion?

Vraag 6: 1,5 week geleden geeft Koevermans nog aan dat hij niet wil wijken. Wat is er gebeurd sindsdien dat de heer Koevermans toch een onveilig gevoel heeft gekregen?

Vraag 7: Wat heeft de driehoek aan maatregelen ingezet voor de heer Koevermans?

Vraag 8: Hoe voorkomt de driehoek dat hetzelfde gaat gebeuren met de opvolger van Koevermans?

Vraag 9: Heeft de burgemeester hier nog een zelfstandige rol in?

Vraag 10: Is de burgemeester van tevoren geïnformeerd over het ontslag van de heer Koevermans?

 

50PLUS Rotterdam hoopt niet dat Feyenoord zelf onderzoek gaat doen naar deze bedreigingen maar dat over laat aan het OM. 50PLUS Rotterdam wil de supportersverenigingen complimenteren met hun open brief aan Feyenoord BVO.

Vraag 11: Wordt het niet tijd dat de burgemeester zijn diensten aan gaat bieden om te zorgen dat Feyenoord weer in gesprek komt met de supporters en daarmee weer gaat werken aan een situatie dat het niet verder escaleert maar dat er weer aan een gezamenlijke toekomst wordt gewerkt?

 

 

 

Delen via: