Ellen Verkoelen

Ellen Verkoelen

  [su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Ellen Verkoelen, lijsttrekker 50PLUS Rotterdam. De Rotterdamse lijst van 50PLUS wordt aangevoerd door Ellen Verkoelen. Zij is na een zorgvuldige selectieprocedure door het bestuur van 50PLUS Zuid-Holland bij het hoofdbestuur voorgedragen en heeft ook daarvan alle steun gekregen. Ellen is een ervaren 64-jarige politica met een wetenschappelijke achtergrond, die tien jaar directeur is geweest van de Milieufederatie Zuid-Holland. Zij is acht jaar lid van Provinciale Staten in Zuid-Holland 50PLUS geweest en heeft de afgelopen vier jaar in de gemeenteraad van Rotterdam voor 50PLUS de kar getrokken. Ellen brengt veel zichtbaarheid, ervaring en achterban met zich mee.    
Nico Van Scheijndel

Nico Van Scheijndel

[su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Nico van Scheijndel, kandidaat plek 2. Ik ben 61 jaar, getrouwd, en heb een uitgebreide en diverse achtergrond in de gezondheidszorg. Momenteel ben ik als ondernemer werkzaam. In mijn bedrijf geven we financieel, fiscaal en juridisch advies aan ouderen en dan voornamelijk over nalatenschappen en pensioenen. Na een eerste periode gemeenteraad (2018-2021) als burgerraadslid heb ik geproefd en geleerd van het werk, de mogelijkheden en vooral de beperkingen. Maar vooral heb ik gemerkt dat 50PLUS ouderen op de kaart heeft gezet in de Rotterdamse politiek, die winst mogen we niet uit onze handen laten glippen.      
Hennie van Schaik

Hennie van Schaik

[su_pullquote align="right"]'Hard voor weinig maar nooit chagrijnig'[/su_pullquote]                 Hennie van Schaik, kandidaat plek 3.  

Ik ben Hennie van Schaik, geboren Rotterdammer.

Ik woon heel mijn leven in Rotterdam en ben nog steeds marktkoopman in Rotterdam.      
Sjef Siemons

Sjef Siemons

[su_pullquote align="right"]‘Ik zeg wat ik denk en doe wat ik zeg’[/su_pullquote]                 Sjef Siemons, kandidaat plek 4.

Van vele markten thuis. En vooral een selfmade men die de praktijk belangrijk vindt en de kiezers altijd serieus neemt. Met ruim twintig jaar ervaring in en met deze stad. Geboren in het oude westen en 74 jaar inwoner van Rotterdam.

Ik schreef er een (mooi) boek over “Sjef Siemons meer dan een grote bek”.        
Kees Jonker

Kees Jonker

  [su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Kees Jonker, kandidaat plek 5.

De afgelopen vier jaar heeft 50PLUS Rotterdam dankzij de geweldige inbreng van Ellen Verkoelen een belangrijke rol gespeeld in de Rotterdamse gemeenteraad.

Ik ben lid van 50PLUS omdat:

(a) ik eraan wil meehelpen dat zij op 16 maart in de gemeenteraad wordt herkozen.

(b) Omdat 50PLUS een goed verkiezingsprogramma heeft.

         
Jet Valk

Jet Valk

  [su_pullquote align="right"]‘Een actieve oudere zit niet achter de geraniums maar start een kwekerij’[/su_pullquote]                 Jet Valk, kandidaat plek 6.

Jet is geboren in het oosten, opgegroeid in het zuiden en al meer dan 40 jaar wonend in Rotterdam. Zij houdt van poëzie (lezen en schrijven), van schilderen (op doek en hout) en klussen rondom het chaletje samen met haar vrouw.

Sinds maart 2019 gekozen in het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard voor 50PLUS. Sinds november 2020 burgerraadslid voor 50PLUS Rotterdam.      
Riet Velders

Riet Velders

[su_pullquote align="right"]‘Strijdbaar, betrokken, het verschil maken, tijd voor rechtvaardigheid’[/su_pullquote]                 Riet Velders, kandidaat plek 7.

Ik ben lid van de gebiedscommissie Charlois en voormalig zelfstandige, beheerster Postagentschap.

Ik wil graag in de verkiezingen 2022-2024 kandidaat wijkraad Zuidwijk / Pendrecht / Zuidrand worden. Ik ben lid van de beheerscommissie Perspectief en mantelzorger voor twee vrienden voor de Open hof kerk en de Seinpost. Daarnaast ben ik voormalig Lid van de SP.        
Phyllis Touw

Phyllis Touw

[su_pullquote align="right"]Geen zorg OM ouderen maar zorg VOOR ouderen[/su_pullquote]                

Phyllis Touw, kandidaat plek 8.

Mijn naam is Phyllis Touw. Ik ben lid van 50PLUS omdat ik ervan overtuigd ben dat er meer druk moet worden gezet. Alle ouderen hebben recht hebben op een prettige oude dag in een geschikte woning met genoeg inkomen om gewoon te kunnen leven. Na jarenlang in het basiswijs gewerkt te hebben als schoolleider ben ik nu eigenaar van een kinderspeelgoed winkel in Schiedam.    
Peter Pont

Peter Pont

[su_pullquote align="right"]Het geluid van de ouderen moet meer “smoel” krijgen[/su_pullquote]                 Peter Pont, kandidaat plek 9. Mijn naam is Peter Pont, 50PLUSSER van het eerste uur. Ik ben lid geworden van 50PLUS omdat ik van mening ben dat de stem van de ouderen onvoldoende verwoord wordt in het politieke domein. Ik stond al op de kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2012. Ik heb op de kandidatenlijst gestaan voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019. Verder ben ik meerdere malen lid geweest van het Hoofdbestuur van 50PLUS en was ik een aantal jaren manager van het partijkantoor van 50PLUS. In het dagelijkse leven ben ik Controller bij een kinderopvangorganisatie.  
Elles Veldhoen

Elles Veldhoen

  [su_pullquote align="right"]Ik ben strijdbaar en houd niet van onrechtvaardigheid[/su_pullquote]                 Elles Veldhoen, kandidaat plek 10. Mijn naam is Elles Veldhoen, 67 jaar, gescheiden en sta nummer 10 op de lijst van 50PLUS Rotterdam. Van origine ben ik ziekenverzorgende een weet als geen ander welke noden wij hebben. Ik ben een vrouw die niet gauw loslaat en telkens naar andere manieren zoekt om een doel te bereiken. Ik hou niet van gebaande paden en zal deze niet gauw bewandelen. Ik ben strijdbaar en hou niet van onrechtvaardigheid. Ik heb 2 kinderen waarvan ik zielsveel houd en 1 kleinkind. Mijn kleinkind is 2 en ik hoop dat ik komende zomer leuke uitstapjes met hem kan doen. Ik wil, en ik heb zelf ook deze leeftijd, dat ouderen van een goed verzorgde oude dag kunnen genieten na een leven lang hard werken. En ik  merk dat er in voorzieningen voor ouderen geen rekening wordt gehouden. Hier wil ik voor gaan.
Hans Drenthen

Hans Drenthen

[su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Hans Drenthen, kandidaat plek 11. Mijn naam is Hans Drenthen en ben 63 j. Ik ben opgegroeid in Hardenberg (Overijssel) en woon sinds 2005 samen met mijn vrouw in Rotterdam. En ik ben van beroep bouwkundige en ben momenteel werkzaam als opzichter bij een grote woningcorporatie in Rotterdam.
Dalida Mac Donald

Dalida Mac Donald

[su_pullquote align="right"]Werk samen met mensen waar je iets van kunt leren[/su_pullquote]                 Dalida Mac Donald, kandidaat plek 12. Ik ben Dalida Macdonald. Van beroep ben ik leerkracht en gedragsspecialist. Ik sta vooral voor ontwikkeling, samenwerking, respect, en verantwoordelijkheid voor elkaar.    
Sjoerd Nicodem

Sjoerd Nicodem

[su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Sjoerd Nicodem, kandidaat plek 13. Mijn naam is Sjoerd Nicodem. Ik ben 42 jaar en ik ben werkzaam in het cluster4 praktijkonderwijs. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met onderwijsvraagstukken, subsidies en digitalisering van het onderwijs.    
Carla Spruit

Carla Spruit

  [su_pullquote align="right"]Er mag nog wel wat geklust worden aan de samenleving[/su_pullquote]                 Carla Spruit, kandidaat plek 14. Mijn naam is Carla Spruit en ik ben 22 jaar werkzaam geweest in de facilitaire dienst van de Kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam. Ik ben ondertussen met pensioen maar heb het nog steeds erg druk met klussen voor de academie en privé voor vrienden en vriendinnen. Ik heb twee dochters, vier kleindochters en twee achterkleindochters.      
Daniel Zhou

Daniel Zhou

[su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Daniel Zhou, kandidaat plek 15. Ik ben 32 jaar, getrouwd, en woon op de Rotterdam-Zuid, maar geboren en opgegroeid in China. Als nieuwe Nederlander verbaas ik me over hoe de dingen in Nederland geregeld zijn, de vrijheid maar ook de beperkingen motiveren mij om aan de knoppen te draaien. Hoe er in Nederland met ouderen wordt omgegaan verbaast mij, van Chinese afkomst zeer, juist daar moet aandacht voor komen en verbetering.      
Natasja Zondervan

Natasja Zondervan

[su_pullquote align="right"]Omdat het nodig is en omdat het kan[/su_pullquote]                 Natasja Zondervan, kandidaat plek 16. Mijn naam is Natasja en ik zet mij graag in voor 50PLUS. Omdat het nodig is en omdat het kan.      
Yvonne Dievendaal

Yvonne Dievendaal

[su_pullquote align="right"]‘Wij moeten een leven lang leren. Hoe doen wij dat als er andere besluiten worden genomen?’[/su_pullquote]                 Yvonne Dievendaal, kandidaat plek 17. Mijn naam is Yvonne Dievendaal. De eerste jaren van mijn leven heb ik in Suriname doorgebracht en in de jaren 70 ben ik in Rotterdam komen wonen. In het verleden heb ik bij verschillende organisaties gewerkt als maatschappelijk werkster en momenteel ben ik docent aan een hogeschool. Zowel in mijn vorige als in mijn huidige functie kwam en kom ik in aanraking met de diversiteit die zo kenmerkend is voor een stad als Rotterdam. Ik wil graag een bijdrage leveren om de verschillende verhalen en ervaringen van de Rotterdammers bij elkaar te brengen, om tot een gezamenlijk verhaal te komen,  in het belang van de stad en alle bewoners.      
Menno Janssen

Menno Janssen

  [su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Menno Janssen, kandidaat plek 18. Menno Janssen, fotograaf. Sinds 2004 ben ik sterk betrokken bij het behoud van goede betaalbare huisvesting voor alle Rotterdammers. Eigenlijk wil ik mij politiek niet binden, maar ik vind het heel belangrijk om Ellen Verkoelen te houden als raadslid voor Rotterdam. Daarom verbind ik mij aan deze lijst op een niet verkiesbare plek.      
Hans Goosen

Hans Goosen

  [su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Hans Goosen, kandidaat plek 19. Beroepsmatig financieel manager en ontwikkelaar en projectleider van automatiseringssystemen. Tevens DTP publisher en webbouwer. Inmiddels gepensioneerd. Ervaren zakelijk schrijver en publicist van politieke artikelen. Poëet en schrijver van korte verhalen. Leidinggevende aan groepen en bij creatieve processen. Mediator bij conflicten. Filmer en fotograaf. Specialisatie: Vakbonden, politiek, sociale zekerheid en omroepen.
[su_spoiler title="LEES VERDER" icon="arrow"]Momenteel:
  • Voorzitter Rotterdamse Sociale Alliantie.
  • Voorzitter Fonds Niet voor Jezelf.
  • Lid voor het leven van International Peace Commission – IPC (aangesloten bij VN).
  • Voorzitter Stichting Ontbijt TV Rotterdam.
  • Tweede voorzitter Stichting Expertisecentrum Armoede Rotterdam.
  Voorheen:
  • Voorzitter FNV Rotterdam (1991-2008).
  • Burgerraadslid Gemeenteraad Rotterdam (2002-2006).
  • Lid Centrumraad (2002-2006).
  • Lid dagelijks bestuur Stichting Lokale Omroep Rotterdam.
  • Commissaris landelijke jongerenomroep FunX
[/su_spoiler]
 
Willem Boon

Willem Boon

[su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Willem Boon, kandidaat plek 20. Willem Boon (1949) is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij begon in de scheepsbouw en eindigde zijn loopbaan als strategisch adviseur. En hij volgde zijn opleidingen in de avond. Hij is gepassioneerd over de industriële- en havengeschiedenis van de stad. Het afgelopen jaar was hij zeer actief voor het behoud van het Recreatieoord Hoek van Holland.    
Dries Mosch

Dries Mosch

  [su_pullquote align="right"]‘De straat op en de straat naar de raad brengen en dat niet met presentatie maar met prestatie.’[/su_pullquote]                 Dries Mosch, kandidaat plek 21. Presentatie van jezelf is niet het makkelijkste wat ik me kan bedenken en dat kan ik niet in 3 zinnen doen. Er is zelfs een boek over mijn leven en politieke loopbaan geschreven: 'Rotterdam Stad van twee snelheden' - Mark Hoogstad journalist NRC en later AD. Aanrader voor elk beginnend gemeenteraadslid! Lees hieronder mijn volledige bio. [su_spoiler title="LEES VERDER" icon="arrow"] Maar goed, ik moet ergens beginnen en dat is bij de geboorte. Ik ben geboren 21 september 1948 als Andries Simon Mosch. Daarna gewoon Dries Mosch. Dat was vlak na de tweede wereldoorlog en Rotterdam was bezig met de wederopbouwing, en dat was best een leuke tijd met veel buitenruimte  (daar hadden de Duitsers wel voor gezorgd.) Ik heb een leuke jeugd gehad, wel armoede maar geen honger. Mijn scholing was: lagere school, technische school. Daarna gaan werken bij v. Nelle in de drukkerij met een avondschool. Dat deed je in die tijd na je werk, we gingen wel naar de SVWJ ( School Voor Werkende Jongeren) Daar was de bekende Koos Postuma nog leraar en kregen wij maatschappijleer, voor de rest was het sporten en discussiëren over wereld om ons heen. Ik heb ook nog een tijdje gevaren op de grote vaart. Eerst als bediende algemene dienst, daarna als handlanger ( tremmer ) daarna, stoker-olieman ook ondanks de tijd die ik in Vietnam 1967 - 1968 heb door gebracht, een fijne tijd. Maar goed als ik zo door gaat, word het een boek, dus ga ik weer door met wat er daarna mij allemaal overkwam. Het was vroeger makkelijk om aan werk komen. Ik heb de tijd van de Koppelbazen meegemaakt. Je ging om 6.00 uur in de morgen naar het Centraal Station en werd daar door busjes opgehaald om te werken. Dat was elke dag ander werk in een andere omgeving zoals sjorren in de haven ( het vastzettenten van lading op schepen) Swiepen ( het opruimen en schoonmaken van ruimen) Dan weer laden en lossen van schepen. Het schoon maken van Tankers was niet zo populair en ongezond maar verdiende wel goed. Dus ook dat heb ik in de Rotterdamse haven gedaan. Daarna ben ik glazenwasser geworden en deed ik in de weekenden de horeca als kelner of als portier. Ik heb altijd gewerkt en als er geen werk was gingen we oude kranten ophalen.  Je moest in die jaren wel voor jezelf zorgen en creatief zijn. Ik kocht mijn eerste pandje in de zeventigen jaren en daar zat een tweedehands autobandenbedrijf in en dat heb ik maar voortgezet, hoewel ik er geen sikkepit verstand van had, gewoon aanpakken en dan lukt het altijd. Ik kocht op autosloperijen de nog goede en redelijke autobanden, maakten deze schoon en schilderde ze met schoolborden verf zwart en verkocht ze weer. Heb wel even tussendoor een cursus autobanden gedaan. Ik haalde ook de licht metalen velgen van de autosloperijen, maakte ze schoon en ik maakte winst. Dat was in de tijd dat de Lada populair was en die werden geïmporteerd uit Rusland met Russische banden. Die gingen eraf en werden er westerse autobanden op gedaan, dus kocht ik die Russische banden en verkocht die weer aan mijn socialistische vrienden. Stuiterdozen noemde ik deze autobanden maar onder de Opels en Fordjes werkten ze goed. Ook hier kwam een eind aan, de lada’s kwamen met Europese banden binnen en dat gaf een tik aan mijn handel maar nooit bij de pakken neerzitten. Ik had alle rijbewijzen en ik had al als vrachtwagenchauffeur gewerkt, dus aan de slag bij de Mebin, op een betonmortelwagen. Dat duurde twee jaar maar de ondernemer in mij liet mij niet met rust. Ik had als hobby oude kasten opknappen en verkopen en dat werd ook steeds drukker en de winkel had ik ook nog dus ben ik in het antiek gegaan. Nou antiek, het was oude rampenzooi en met een beetje ramponeren werd het nog wel eens wat. De zwarte markt in Beverwijk was de uitkomst, je verkocht  daar de duvel en z;n ouwe moer. Dus ook die rampenzooi van mij. Ook dit kreeg een einde, de mensen kregen door dat nieuwe stoelen lekkerder zaten dan de oude. Toen maar een verlopen Snackbar gekocht, die weer rendabel gemaakt, de tweede en de derde patattenfrietwinkel gekocht en ook dat ging lopen. Weer verkocht maar de beste gehouden. Ik was in de veertig en ik wilde stoppen met werken maar na twee maanden kwam ik er achter dat werken in mijn genen zat. Dus een loodgieterbedrijf overgenomen en maar weer begonnen. Ik heb ook nog het rijbewijs toerisme op Saba gedaan. Daar gingen mensen naartoe omdat je daar je rijbewijs kon halen in een kortere tijd dan in Nederland, om kon wisselen naar een Nederlands rijbewijs. Ik heb dat met veel plezier gedaan en sommige mensen beweren dat het gevaarlijk was, toen heeft de overheid het verboden en is het nu alleen weggelegd voor mensen die een half jaar op de Antillen wonen. Ik heb in Nederland met rijscholen samengewerkt die de mensen een volledige opleiding gaven, als de rijschoolhouder zijn goedkeuring gaf dan gingen ze naar Saba. Trouwens, wel het mooiste eiland van de Cariben. Zo heb ik ook de vaarbewijzen in Engeland gedaan. Toen kwam de politiek. Eerst leefbaar Nederland met Leefbaar Rotterdam, Ja! Toen Pim Fortuyn! Ik en velen met mij hadden in de gaten dat dit land en mijn stad naar de kloten ging en dat sta ik niet toe, niet dat ik nou zo belangrijk ben maar er ging een andere wind waaien en dat werd een storm en had een orkaan moeten worden met Pim Fortuyn. Tot die ene krankzinnige, gevoed door een paar oude idioten regenten er een einde aan maakte. Toen Pim Fortuyn werd vermoord kwam ik voor hem in de Rotterdamse Gemeenteraad. Ik moest Pim opvolgen, kan je dat voorstellen. Ik toen niet, maar ik wilde wel wat doen en ging toch de raad in. Ik ben nooit op zijn stoel gaan zitten en wilde ook niet dat daar een ander op ging zitten dus stelde ik voor als er geen stoel meer over is ik wel visstoeltje mee zou nemen, dat was niet nodig (Pim zijn stoel is de volledige raadsperiode niet bezet geweest). Nou daar zat ik dan, wist van toeten nog blazen maar enthousiast en leergierig als ik ben, ging ik er tegenaan op mijn eigen manier. Ik kwam er snel achter dat ze je bezig wilde houden met papieren onzin soms  ook wel eens geen onzin. Ik ging dan ook heel snel mijn eigen gang en zocht de mensen op om niet in een papieren werkelijkheid te raken. De PvdA had deze stad veel aangedaan en onder de noemer sociaal de hoofdletter A waren ze vergeten ervoor te zetten. Ze gingen veel voor Kunst en cultuur en banen voor vrindjes creëren onder de noemer subsidie. Er ging in die tijd 22 miljard Euro om in de subsidie in Nederland. Dat is €.22.000.000,00. En waar ging dat naar toe. Ik kan u zeggen dat het meeste naar salarissen van onze socialistische vriendjes en vriendinnen ging. Ik heb er een hoop aan de kaak gesteld maar daar is niet doorheen te boren en nu helemaal niet. Een paar voorbeelden kan ik u wel noemen en die ga ook benoemen zoals de fraude bij de scholengemeenschap BOOR! De fraude en samenwerking tussen de Amsterdamse maffia en de gemeente Rotterdam aankoop Agragon gebouw! De fraudes en duistere schimmige BV’s Nighttown. De WOM (Wijk Ontwikkeling Maatschappij) hun grootste ontwikkeling was hun eigen kontzak! Ik heb ze nu één voor één aangepakt. Salarissen bekent gemaakt van de bestuurders van gesubsidieerde instellingen. Ik heb vele misstanden aan de kaak gesteld en stevig benoemt, daar zeker geen vrienden mee gemaakt en dat heb ik gemerkt ook. Maar ze doen maar, ik hou mijn mond niet en eigenlijk ben ik ook nog lang niet klaar. In deze tijd van teruggang en de komende inflatie is het toch van de gekke dat een slaapplaats van een dakloze € 25.000,00 kost zijn dagopvang € 15.000,00 en dat je in een bejaardenhuis je eigen WC papier moet kopen. Kortom, Ik heb 18 jaar in de gemeenteraad van Rotterdam gewerkt! [/su_spoiler]
Grarda Pelger

Grarda Pelger

[su_pullquote align="right"]‘Ik blijf strijdbaar mij verzetten tegen bestuurders die huizen en daarmee het leven van mensen slopen’ [/su_pullquote]                 Grarda Pelger, kandidaat plek 22. Grarda Pelger in de volksmond mevrouw Pelger genaamd is 82 jaar en haar hele leven al woonachtig in Rotterdam. Zij woonde haar hele leven tot 2021 in hetzelfde huis aan de Hilledjk 197. Haar huis is ondertussen gesloopt want het stond in de beruchte Tweebosbuurt, de buurt waar 558 woningen door het college van VVD, D66, PvdA, GL, CDA, CU gesloopt zijn. Mevrouw Pelger is het gezicht, het symbool, het icoon van de strijd tegen de sloop van de Tweebosbuurt geworden.    
Martin van Rooijen

Martin van Rooijen

[su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Martin van Rooijen, kandidaat plek 23. Martin van Rooijen is momenteel Eerste Kamerlid voor 50PLUS en daarvoor lid van de Tweede Kamer. Politiek leider van 50PLUS.        
Jorien van den Herik

Jorien van den Herik

  [su_pullquote align="right"]‘KIES nu, STEM voor later’[/su_pullquote]                 Jorien van den Herik, kandidaat plek 24. Ondernemer en Bestuurder.